středa 29. června 2022

Zveme vás do knihovny ČERVENEC-SRPEN www.knihovna.rosice.cz

Půjčovní doba o prázdninách

po 8.00-11.30 – 12.30-17.00

st 8.00-11.30 – 12.30-17.00

Od 1.7. do 17.7. bude mít knihovna zavřeno.

Příjemné prožití léta vám přejí vaše knihovnice


Rozmarné léto v knihovně

výstava 18.7.-31.8.

Koupací úbory, pánské plavky s nohavičkou, bikiny i plavky z 80. let. K tomu samozřejmě nezbytné plážové a opalovací dekorace. Přijďte si připomenout retro plavkovou módu a vše, co patří k letním radovánkám u vody. Výstava bude přístupná vždy v půjčovní dobu knihovny.

Děti nám dělají jenom radost

Knihovnám obecně ubývají dětští čtenáři. Ale rosické knihovně ne! Po dvouleté pauze, vynucené covidovou pandemií, jsme v uplynulém školním roce jednak znovu navázali intenzivní spolupráci se školou a druhak nakupujeme spoustu krásných knížek, které děti opravdu baví.

A ve školním roce 2021-2022 jsme se s dětmi v knihovně potkávali celkem hojně. Děti ze základní školy, z mateřských škol a to nejen z Rosic, ale i z Tetčic, Neslovic a Ostrovačic, přišly do knihovny na rozličné programy celkem čtyřicettřikrát. A naše společné snažení přináší své ovoce. Podle statistik (nechceme se chlubit, ale jinak to nejde :-) se počet dětských návštěv knihovny ztrojnásobil. A myslíme si (snad se nepleteme), že k nám děti chodí opravdu rády.

Memoria fotokoutek

Červnové číslo Rosy přineslo fotografii kolotoče z 80. let minulého století a pamětníci z řad čtyřicátníků správně odhalili, že tento oblíbený, leč nebezpečný kousek se točil v zahradě Kašpárkova, která dříve přináležela MŠ, sídlící na zámku. Jako první odpověděla (a dokonce se na fotce i poznala) Eva Hájková. Blahopřejeme a má u nás registraci zdarma. Tentokrát pro vás máme fotku, která na první pohled vypadá, že z Rosic vůbec není. Ale opak je pravdou. Kde je to místo? Pokud víte, pište na knihovna@mesto.rosice.cz či volejte na 546 412 300.

Přejeme vám všem krásné léto