čtvrtek 31. března 2022

 

Zveme vás do knihovny DUBEN

www.knihovna.rosice.cz


Dobrý den,
dovolujeme si vás upozornit na změněnou otevírací dobu v době Velikonoc.
Dne 15. a 18.4. je knihovna uzavřena.
S přáním příjemného prožití
velikonočních svátků
vaše knihovnice


Výstava VVV (Veselá Velikonoční Vejce)

1.4. - 29.4. 2022


Přijďte do knihovny potěšit oko papírovými kraslicemi, které namalovaly, nazdobily, polepily a vystřihly rosické děti (a možná i dospělí). V dnešní době nám všem udělají veselé barvy a jarní motivy jenom dobře.


Na město a do parku

promítání historických fotografií + překvapení

22.4. od 16 hodin


Vydejte se s námi proti proudu času. V předvečer slavnostního otevření zámeckého parku (proběhne v sobotu 23.4) se v rámci promítání podíváme na snímky, zachycující starou podobu a proměny Palackého a Žerotínova náměstí a určitě nahlédneme také do samotného parku, který vždy býval místem setkávání, slavností a příjemných rodinných procházek. A to překvapení? Překvapení je překvapení. Takže nic dalšího neprozradíme.

Pohádková knihovna – Čarodějnice

29. 4. od 16 hodin


Zveme předškolní děti na čarodějnický rej v knihovně. Strašidelné pohádky, ježibabí tance, písničky a říkanky. A nebude chybět Malá čarodějnice.


Memoria fotokoutek


Březnové číslo Rosy přineslo snímek svatebčanů na blíže neurčené rosické ulici. Správně jste odhalili, že se jedná o ulici Tyršovu, na obzoru je vidět pole a nic než pole, vpravo na konci ulice stará jatka a vlevo areál koupaliště Rudolfa Veselého. A kdože se vdával? Slečna (paní) Jaromíra Krupicová-Rakowitzová. Na fotce vpravo také její sestra, paní Hedvika Krupicová, provdaná Zemská.


Ani dnes nechybí fotohádanka. Pokud ano, pište na knihovna@mesto.rosice.cz nebo volejte tel. 546 412 300


Vaše knihovnice