úterý 1. října 2019


Zveme vás do knihovny ŘÍJEN

Prosba na čtenáře i nečtenáře

V průběhu letošního školního roku chystáme v knihovně sérii výstav, věnovanou jen a pouze našemu městečku. Každý měsíc budeme mít v hledáčku konkrétní instituci, spolek, místo, stavbu nebo událost a zkusíme zmapovat jejich historii i současnost. A proto bychom Rosičáky rády poprosily o součinnost. Pokud byste našli doma (a byli ochotni zapůjčit) staré fotografie, materiály, doklady, diplomy a jiné s danými tématy související věci – zkrátka a dobře pamětiny - budeme vám (a jistě nejen my) zavázány a samozřejmě vše v pořádku vrátíme. Na říjen plánujeme expozici Rosice válečné, takže pokud byste měli v šuplíku něco z tohoto neveselého soudku (I. i II. světová válka), vzpomeňte si na nás, uvítáme každou maličkost. V listopadu pak budou prostory knihovny patřit rosickému sportu do roku 1989 – i v tomto případě vás prosíme o spolupráci. Svoje materiály, které nám zapůjčíte, si prosím, označte.

UVČ

V měsíci říjnu zahájíme v knihovně podzimní blok naší Univerzity volného času – první přednášející bude z předchozích univerzitních cyklů dobře známá terapeutka Naděžda Mikysková. Velice nás těší, že naše věrné studentky a studenti i nově příchozí zájemci projevili o přednášky opět velký zájem a tím pádem máme zase plno!

Terapeutka Naděžda Mikysková
9. 10. - Co nám říkají chutě
16. 10. - O mužích pro ženy
23. 10. - Děti
30. 10. - Závislosti

Výstava Rosice válečné
1. 10. - 31. 10.

Známé i méně známé fotografie, listiny, obrazy a vzpomínky na tragická válečná léta se zaměřením na Rosice a okolí. Výstava bude přístupná vždy v otevírací dobu knihovny.