pondělí 8. března 2021

 

Zveme vás do knihovny BŘEZEN

www.knihovna.rosice.cz


Březen už je měsíc naděje, minimálně vyhlížíme toužebně jaro – zda to bude znamenat i konec doby covidové, to se ještě uvidí, přesto knihovna samozřejmě stále funguje, byť i nadále v režimu výdejního okénka. Můžete si půjčovat i vracet. Půjčování provádíme na základě odložek, e-mailů či telefonátů, kdy nám vyjevíte své požadavky a představy, my knihy připravíme a vy si je jednoduše vyzvednete.


K dispozici je i nadále roznášková služba pro spoluobčany starší 60 let, případně pro osoby zdravotně postižené. Knihy na přání přivezeme a až je dočtete, zase odvezeme. Další informace na tel. 546 412 300 případně na knihovna@mesto.rosice.cz.


DĚTSKÁ LITERATURA - nasáčkujeme :-)


Dlouhodobě se snažíme se podporovat dětské čtenářství, v současném složitém období obzvlášť. Nabízíme proto nově rodičům menších (ale samozřejmě i větších) tzv. „Dětské sáčkování“. Vy nám zavoláte či napíšete a my připravíme tašku leporel, knížek pro děti pro kluka, pro holku, nebo první čtení atd.


PARÁDNÍ NOVINKA – PROCHÁZKA č. 2


V minulém čísle Rosy jsme v rámci procházky „S knihovnicí na čerstvém vzduchu“ zabrousili do různých částí Rosic a kdo si trasu poctivě prošel celou, zase ví o historii našeho města něco víc...Hodláme v tom samozřejmě pokračovat. Tentokrát nabízíme další virtuální i skutečnou historickou procházku s názvem BÍlÁ – poněvadž březen, za kamna vlezem, tudíž jsou ještě všechny vybrané fotografie zimní a sněhové. Pojďte s námi :-)


ODKAZ NA PROCHÁZKY ZDE: https://blogknihovnice.blogspot.com/


Opět přikládáme soubor otázek a doprovodných textů. Kdo z vás se fyzicky vydá na procházku, čeká ho celkem 10 historických míst a reálně nachozených 5 km. Vy ostatní si můžete tato místa projít v teple u monitoru.

Otázky budou jednoduché, aby se na ně dalo bez složitostí odpovídat, a my pak měly lehčí úkol - vybrat výherce.

Co ho čeká? Samozřejmě kniha o Rosicích a dárkový poukaz do Čtyřlístku (zdravá výživa).


https://archiv.rosice.cz


Otázky najdete i na fb knihovny a na webkách. Správné odpovědi dopište do formuláře, který podepsaný a s libovolným kontaktem na Vaši osobu, vhoďte prosím do schránky na dveřích knihovny a to do 31.3.2021.